Jägarexamen ✅

Att övervinna en rädsla är otroligt häftigt! Att vara skotträdd när man är på hur många and och fasanjakter som helst varje år är lite märkligt men något som är sant. Men i september bestämde jag mig att nu ska jag bane mig lära mig skjuta och övervinna rädslan. Drömmen om att få skjuta ett vilt för min älskade gyllene skulle nu komma närmare.

Första gången med Giles på Susegårdens Skjutskola var nervöst. Skakade och kunde knappt prata men efter några smällar så släppte det och jag var helt euforisk efteråt. Detta gjorde att jag bokade fler lektioner och i november bokade även en jägarexamenkurs i februari. I januari insåg jag att att jag bara hade 1,5 månad på mig att läsa in allt som skulle läsas…. Mycket plugg, mycket nervositet och mycket vilja så var intensivkursen här.

På fyra dagar skulle jag lära mig och klara jägarexamen. Vi samlades på Stjärnåsen skyttecentrum där Skattegården ansvara för kursen. Torsdagen erbjöd en hel dag av teori. Fredagen sköt vi med kula i skjutbiografen. Helt otroligt kul efter ca 90 skott var kinden öm och huvudet helt slut. Lördagen var de mer teori och eftermiddagen avslutades med teoriprovet🙈 Nervös som tusan, värre än när jag startar med med mina hundar… Man har 60 min på sig att svara på 70 frågor och man får max ha 10 fel. Efter 20 min var jag klar och det resulterade i 67/70 rätt ✅. Även pappa fick 67/70, sjukt bra. Hem trötta och nöjda med uppladdning inför söndagens uppskjutning.
Söndagen var en solig dag med 6+ och vi var nervösa inför uppskjutningen. Tyvärr fick vi inte skjuta upp med kula då vallen var djupfryst. Men hagel blev det. Började med säkerhetstest och avståndsbedömning ✅ Därefter träning av lerduveskytte. Jag hade svårt med att hitta en bössa som passade så den slog mig lite på kinden. Träningen gick helt okey. Paus och då gick vi och skulle träna på att skjuta mot markmål. Efter tre tränings rundor sköt vi upp. Pappa var helt klockren och jag låg inte alls lika bra men båda vart godkända ✅. Lunch och sen uppskjutning av lerduvor. 6 duvor och man måste träffa minst 4. Jag började, blev, bom träff bom träff träff träff. Jag klarade det men mina skakande händer sumpade det nästan ✅. Pappa körde lite mer träning och klarade sedan uppskjutningen han också.

Så nu, nu får jag köpa en hagelbössa och träna så jag kan bli tillräckligt duktig för att stå på jakt och skjuta för min gyllene stjärna👏🏼

Jag måste säga att jag är stolt över mig själv, otroligt stolt och glad 😀 Nu njuter jag av detta en stund och sedan är de träning av både skytte och hundar fram till i höst!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: