Mina små gula

Odds och Balder

Har varit otroligt dålig på att uppdatera här men ska nu göra ett försök igen. Tänker att jag ska fokusera på att skriva om hur träningen fortskrider med dom små gula.

En liten uppdatering hur pojkarna ligger till.
Balder: Han har varit lite omogen och sen. När jag kastat en markering så har han gått ut, letat och kommit hem tom. Han gillar att leta/jaga men inte haft ett 100% föremålsintresse. Men nu har det äntligen släppt lite. Just nu jobbar vi med korta markeringar med gummibollar. Jag vill öka orken att ligga i och jobba plus markeringförmågan. Han köper detta fint tycker jag. Jag ställer även ut några linjer som han inte vet om. Men efter att han sprungit en bit så ser han den.
Började igår med lite närsök, strösslade lite godis i högt gräs, när han letade så blåste jag signalen.

Balder ska få testa sin första tävling på UNG-SM i slutet av juli.


Odds: Just nu så springer han mest hela tiden och fort går de. Men han är väldigt fin vid sidan och på stoppen. Vi jobbar vidare på att inte springa på markeringar och närsöken. Blir många gummibollar…

Vi gjorde vår debut nu i lördags. På Jaktretrieverklubbens unghundsmästerskap. Vi skrapade ihop 91 poäng av 140 möjliga med två nollor. Nöjd med hans prestation, han var lugn och stadig vid sidan. Gick perfekt fot och markerade så bra han kunde. Men att dirigeras, så långt har vi inte kommit en. Några fina stopp men höger/vänster kan vi inte.
Bra upplägg och trevliga domare, en härlig dag!

Odds ska också starta på UNG-SM i slutet på juli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: