Lyckorus

Nu fick vi lite medvind, jag och min Odds. Förra lördagen åkte vi på WT till Skåne på vinst och förlust. Jag startade både Balder och Odds. Odds gick först ut. Fem stationer med fotgående och markeringar. Odds var lugnet själv, perfekt vid sidan, perfekta avlämningar och underbar attityd. Känslan som jag längtar efter när jag för mina hundar infann sig och jag njöt av min lilla hund. Efter 5 stationer hade vi enbart tappat 2 poäng, 98/100.
Med en underbar känsla i kroppen fick Balder komma ut. Vi fick vänta i över en h innan vi fick gå in på första stationen. Balder var pigg och igång, så pgr av lite väl mycket energi åkt några poäng på övermarkering. Men väldigt nöjd och han skrapade ihop 89/100 poäng som räckte till en tiondeplats av 84 startande. Odds klev upp som vinnare och jag hade båda mina hundar topp tio. Härligt.

Idag har jag och Odds startat på B-prov Nybörjarklass i Tiraholm. En underbar dag med krispig luft och strålande sol. Vi hade startnummer 16 så vi fick snällt vänta. Ett fint prov utan krusiduller.
Jag tycker alltid det är svårt med unga hundar, hur ska uppvärmningen se ut? Hur kommer dom reagera ? Spännande men svårt. Jag blir alltid lika nervös, ingen frukost, ingen lunch, svårt att andas… hopplöst 😂 Men in gick vi, lite het vid sidan fram men efter första markeringen har han landat. Tyst och fin hela provet. Fina avlämningar och bra fotgående. Han markerar bra, söker bra men han vill gärna spana på alla funktionärer, löv och allt annat som finns runt omkring påväg in😂🙈 Men vi jobbade på tillsammans och som domaren sa ” lite skönhetsfel hör unghunden till”. Så vi stoltserade med ett rakt sträck i protokollet och en rödrosett i handen. Fantastiskt känsla. Nu blickar vi mot nya mål👏🏼

Grattis även till min fantastiska vän Ellinor och hennes unge Velo som på första starten tog sin etta!
Även Pappa och Bosse tog sin etta idag! Grattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: