Prestationsångest…

Att konstant vilja utvecklas, ta in ny kunskap och utmanas är fantastiskt. Det gör att man hamnar på många nya platser, träffat många häftiga människor och så blir man starkare som person.
Inom hund har det tagit mig långt på rätt kort tid… men ändå vill jag ha mer… kan inte bli nöjd… det är nackdelen med att vilja så mycket…

Jag är 22 år, driver ett företag inom det jag älskar, arbetar med hund till 100%. Har fina meriter, tränar året om och jagar på höstarna. Ändå sitter jag påväg hem från ett av årets finaste och viktigaste evenemang och tårarna bara rinner ner för kinderna. Varför? För att jag inte hittat rätt nycklar till en av mina hundar än, att nollorna på WT:et jag precis arrangerat och startat, har utlöst känslan av totalt misslyckande. Trots att mina fantastiska vänner har presterat, att fantastiska unga tjejer krigar och utvecklas precis framför mina ögon. Där och då njuter jag av hur duktiga alla är och hur stolt och glad jag är för att få vara med och bevittna utveckling, men i bilen hem äter tankarna upp mig.
”har jag förmågan?” ”Har jag haft nybörjartur?” ”Kan jag verkligen de här?” ”Kanske bättre att göra något annat?”

Det är hemskt och jag blir ledsen och besviken på min känsla i kroppen. Varför är pressen som jag satt på mig själv så stor? Varför kan jag inte se det jag gjort och att jag har tid framför mig till att lära mig och uppleva mer saker?

För varje år blir jag bättre och bättre på att hantera dessa känslorna men någon gång per år kommer den, slår hårt och ger min självkänsla en törn. Det är inte proven och tävlingarna som går dåligt som gör det, jag vet att man inte kan prestera jämt. Det är när lösningarna och tiden man lägger innan prov och tävling inte funkar som hjärnan börjar spöka…
Men jag älskar hund, träning och utveckling så jag tänker inte ge upp. Ska bara bryta ihop och komma igen 😉 Tids nog så vänder det. 🙏

Stort grattis till Calla och Nox som blev UNGDOMSMÄSTARE 2022. Grattis även till Elli, Amy och Linnea som gjorde super fina rundor. Det var även väldigt små startande vilket är fantastiskt yngsta enbart 7 år gammal 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: