Om mig

IMG_4703Välkommen till mig!

Jag är född och uppvuxen i Fritsla, söder om Borås. Familjen består av min pappa Benny mamma Veronica, lillasyster Isabell och mina två äldre bröder Tobbe och Robin.Hela mitt liv har hundar varit i fokus i alla dess former. När jag var liten höll båda mina föräldrar på med bruks och mycket av tiden tillbringades på olika brukshundsklubbar dit vi givetvis fick följa med. Jag har alltid varit den av oss syskon som haft mest intresse för just hundar. Jag lånade gärna dom hundarna som satt i bilarna, rastade dom och försökte härma vad mamma och pappa gjorde nere på appellplan. Redan då hade jag bestämda åsikter och krävde att få en egen hund. Men inte fick jag någon….. När jag blev lite större började jag då istället rida och fick senare även en häst. Jag slet med min häst och försökte glömma tankarna på hund.

Under denna tiden hade jakt och apporterings intresset smugit sig in i familjen och min mamma både jagade och gick på retrieverprov med flattarna, som då bodde i familjen. Pappa började också så smått med apporterings biten men brukset var fortfarande i fokus. 2011 flyttade första labradoren in. Då blev det inprincip enbart jakt och apportering .

2012 började äntligen mina föräldrar att ge sig. Jag skulle nu äntligen få köpa mig en egen hund. Men frågan var då vilken typ jag skulle ha då jag gärna ville hålla på med både brukset och möjligen testa det här med apportering. Så en retriever fick det bli. Mamma hade flatt och pappa hade labbe, men jag tyckte flatten var jobbig och labben tråkig. Då träffade vi på jaktgolden. Vi såg då två golden från Kopparhults kennel och jag blev helt såld på de lagom glada hundarna som var både duktiga och fina att titta på. Ett år senare hade jag min gyllene stjärna Poker. Det här med lagom glad vet jag inte riktigt om han blev men duktig är han och absolut inte tråkig!

Jag startade med brukset men insåg snabbt att det här med jakten är mycket roligare. När Poker var 1,5 år startade vi på vårt första prov tillsammans och efter det har det rullat på med både provstarter, olika mästerskap och massa jakter.

Jag har haft den fantastiska turen att vara född in i allt det här. Med flera otroligt duktiga förare och tränare runt omkring mig har lärt mig allt jag kan idag och som fortsätter inspirera mig hela tiden. På grund av dessa människor och att hela tiden ha en vilja att bli bättre så brinner glöden fortfarande för hundar och allt det som kommer till.

Just nu har jag lyxen att jobba med hund till 100%. Helt otroligt och jag vill fortfarande lära mig nya saker. Möter ständigt nya människor och deras hundar som jag lär mig så mycket av. Men jag lär mig lika mycket av mina egna olika individer.

Idag lever jag med min sambo Niclas och hans son William. Med oss bor två schäfrar, Melle och Easy samt tre labradorer Balder, Odds och Esset. Min gyllene stjärna lever ett underbart pensionärsliv hos min bror och hans två barn.

%d bloggare gillar detta: